Walking Safari

En walking safari er uendeligt mere spændende end at sidde i en 4-hjulstrækker og observere dyrene gennem vinduet. Du er ude i bushen, du er en del af den, og du kan både se, lugte, høre og føle du er det. Du møder dyrene på deres vilkår, som deltager i deres verden.

 

 

Dyrelivet i øjenhøjde

Længere fremme står der en gruppe af impalaer og græsser. Jeg er betaget, og jeg står længe og betragter impalaernes flotte rødbrune pels og de lyreformede horn, som strækker sig næsten 1 meter op i luften.

Erfarne guides

Din guide vil udpege og identificere spor, fortælle om spændende planter, fremhæve interessante insekter og andre smådyr, og informere dig om økosystemet generelt. Det er en fantastisk måde at blive introduceret til floraen og det mindre dyreliv, som ikke er så let at spotte fra et køretøj.

Følg dyresporerne

I takt med at vi kommer længere ind i bushen, bliver duftene og lydene meget mere markante. Vi er ude i bushen, vi er en del af den, og vi kan både se, lugte, høre, og føle at vi er det.

LAD OS TAGE EN UFORPLIGTENDE SNAK

Vi sidder klar for at svare på alle spørgsmål omkring vores rejser, og bestræber os på at imødekomme jeres ønsker mht. indhold og aktiviteter. Kontakt os, så vi kan skabe de rigtige rammer for jeres rejse.

Walking Safari

– gå i fodsporene på datidens safaripionerer

 

Afgang er lige før morgengry. Begge er vi iklædt mørkebrune vandrestøvler og grønt tøj i forskellige nuancer, så vi langt lettere falder sammen med omgivelserne. Det er nødvendigt for at kunne komme endnu tættere på dyrene. Vi er mere end klar til at gå i fodsporene på datidens safaripionerer og opleve Afrika og dyrene på deres præmisser – helt tæt på. Vi befinder os i den sydlige del Selous Game Reserve i Tanzania. Området dækker ca. 22.000 km² og er dermed lidt større end Schweiz. Når man kigger rundt er det svært ikke at føle sig overvældet – dette fantastiske område med store græsarealer og skove, der strækker sig langt ud i horisonten.

 

Vi er ikke gået mange skridt, før vi ser de første vortesvin krydse vores vej. Da de får øje på os, ryger halen lige op i vejret, og de løber af sted. Dog ikke så mange meter da vortesvinets korttidshukommelse efterlader meget tilbage at ønske. Så de glemmer hurtigt hvorfor de i første omgang løb af sted. Længere fremme står der en gruppe af impalaer og græsser. Jeg er betaget, og jeg står længe og betragter impalaernes flotte rødbrune pels og de lyreformede horn, som strækker sig næsten 1 meter op i luften.

 

I takt med at vi kommer længere ind i bushen, bliver duftene og lydene meget mere markante. Jeg bukker mig ned og peger på sporene foran mig. De andre gæster står lidt bag mig og spejder i en anden retning. Vores ranger-guide Ben kommer hen til mig og hvisker lavmælt ”ja…. det dér er løvespor”. Instruktionerne han har givet os tidligere har helt klart hjulpet. Jeg er blevet bedre til at spotte og identificere dyresporene.

 

Vi står i stilhed og kigger i den retning, som Bens finger peger hen imod. Stilheden er på det her tidspunkt nærmest larmende, da den bliver afbrudt af lyden af et højt svirp. Længere fremme ser vi akkurat halen af en løve, der forsvinder længere ind i bushen.

 

Det her er uendeligt mere spændende end at sidde i 4-hjulstrækkeren og kigge ud af vinduet. Vi er ude i bushen, vi er en del af den, og vi kan både se, lugte, høre, og føle at vi er det.

 

En walking safari er safari i sin reneste originale form. Hvor du, som passager i en 4-hjulstrækker, blot er observatør, bliver du i langt højere grad en del af omgivelserne, når du på dine fødder bevæger dig rundt ude i bushen.

 

Din guide vil udpege og identificere spor, fortælle om spændende planter, fremhæve interessante insekter og andre smådyr, og informere dig om økosystemet generelt. Det er en fantastisk måde at blive introduceret til floraen og det mindre dyreliv, som ikke er så let at spotte fra et køretøj.

 

Tag vandrestøvlerne på, og følg med Explorama i fodsporene på datidens safaripionerer og oplev, hvor langt mere givende det er at møde dyrene på deres vilkår, som deltager i deres verden.

EXPLORAMA DANMARK

Henningsens Allé 2B
2900 Hellerup
Danmark

+45 41 17 42 42

EXPLORAMA KENYA

Milimani Estate
20100 Nakuru
Kenya

+254 792 792 444

SKAL VI RINGE JER OP ?