Trekking

Den berusende følelse af at nå toppen af Afrika kan ikke sammenlignes med andet – det skal simpelthen opleves.

Explorama anbefaler at man trekker op ad Kilimanjaro via Lemosho, som er den smukkeste rute, og at man bruger mindst 7 dage, så man har mulighed for at akklimatisere, og dermed skaber den bedst mulige chance for at komme på toppen.

Toppen af Afrika

Det er en berusende følelse af at nå toppen af Afrika.

Hvidt i solskin

”Så stort som hele verden, prægtigt, højt og ufatteligt hvidt i solskin.”

Kilimanjaro er 5895 højt

Kilimanjaro er verdens højeste fritstående bjerg.

LAD OS TAGE EN UFORPLIGTENDE SNAK

Vi sidder klar for at svare på alle spørgsmål omkring vores rejser, og bestræber os på at imødekomme jeres ønsker mht. indhold og aktiviteter. Kontakt os, så vi kan skabe de rigtige rammer for jeres rejse.

Trekking

– på toppen af Afrika

Mine lunger pumper på livet løs. På trods af minusgrader har jeg svedt igennem mine tre inderste lag tøj, men mine fingre føles til gengæld som dybfrosne gulerødder. Mine tre venner og jeg vil ikke opgive. Vi bliver ved at bevæge os. Fremad, men først og fremmest opad. Over en porøs klippe, gennem fint grus som fylder vores vandrestøvler op, gennem landskaber som vi kun kan fornemme, men ikke se, da vi befinder os midt i en måneløs nat. Vores verden rækker så langt som vores pandelamper kan lyse, og vi tænker ikke længere end det næste skridt.

 

Vi er på vej mod toppen af Kilimanjaro, der tårner sig 5895 meter op i luften. Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg og samtidig verdens højeste fritstående bjerg. Som Ernest Hemmingway i sit værk ”The Snows of Africa”, så malerisk beskrev:

”Så stort som hele verden, prægtigt, højt og ufatteligt hvidt i solskin.”

 

Pludselig går min pandelampe ud, og klippen under mine fødder forsvinder i mørket. Det er dog ikke noget der vækker bekymring. For på grund af kulden dør batterier let heroppe. Jeg har mine ekstra batterier tæt på kroppen for at holde dem varme. Det er anden gang, at jeg må stoppe op og skifte batterier. En tiltrængt undskyldning for at holde et par minutters pause.

 

Luften er tyndere, og jeg hører tydeligt mine venner hive efter vejret. Jeg tror, vi alle er glade for at holde en lille pause og få vejrtrækningen ned i et normalt leje igen.

 

Langsomt begynder det at blive lysere, og konturerne omkring os begynder at træde en anelse frem. Pludselig er vi dér. På toppen af Afrika. Et mørnet skilt informerer os om, at vi er på Uhuru Peak – Afrikas højeste punkt. Det er dette, vi har kæmpet så hårdt for at opleve: Solopgangen set fra Kilimanjaro. At stå på Afrikas tag, se gletsjerne, dynen af skyer der hænger over det store udbrændte krater, og solen der spejler sig i sneen. Jeg er overbevist om, at man intet sted kan opleve en så perfekt solopgang.

 

Den berusende følelse af at nå toppen af Afrika kan ikke sammenlignes med andet. Det skal simpelthen opleves. Vi anbefaler, at man trekker op ad Kilimanjaro via Lemosho, som er den smukkeste rute. Samtidig vil vi anbefale, at man bruger mindst 7 dage, så man har mulighed for at akklimatisere, og dermed skaber den bedst mulige chance for at komme på toppen.

EXPLORAMA DANMARK

Henningsens Allé 2B
2900 Hellerup
Danmark

+45 41 17 42 42

EXPLORAMA KENYA

Milimani Estate
20100 Nakuru
Kenya

+254 792 792 444

SKAL VI RINGE JER OP ?