Gorilla Tracking

Et møde med vores nærmeste slægtninge blandt dyrene er en kæmpe oplevelse. Det er et privilegium ud over det sædvanlige. Så tag med Explorama på gorilla tracking i bjerggorillaernes verden i Uganda, mens det endnu er muligt at se disse storslåede dyr i deres naturlige omgivelser.

Fredelige dyr

Det er betagende, så fredelige disse dyr virker.

Legene unger

I lysningen leger ungerne med hinanden.

”Scccchhhhyyyy”

Betragt de intelligente dyr i deres naturlige omgivelser.

LAD OS TAGE EN UFORPLIGTENDE SNAK

Vi sidder klar for at svare på alle spørgsmål omkring vores rejser, og bestræber os på at imødekomme jeres ønsker mht. indhold og aktiviteter. Kontakt os, så vi kan skabe de rigtige rammer for jeres rejse.

Gorilla-tracking

– på besøg hos familien

”Scccchhhhyyyy”,… hvisker rangeren og holder en hånd op for at stoppe os. Vi kan høre nogle grene knække tæt ved os. Sveden perler ned ad ansigtet, men vi ænser det ikke. Vi står helt stille, dybt inde i den tætte og fugtige jungle og lytter. Alle vores sanser er vakt og ingen tør sige noget. Nogle brummende dyrelyde når vores ører – ”WRAAUU”. Det er bjerggorillaerne…, puha, det er alligevel lidt MEGET spændende. Vi lister os stille nærmere og nærmere.

”WRAAAAUUUU” – den brummende lyd er der igen og denne gang endnu tættere på. Vi står nærmest helt paralyseret med blikket rettet direkte fremad mod lysningen… dér, lige præcis dér, er de. Kun ganske få meter fra os sidder de og gnasker løs på de grønne blade. De er 12 i den familie og den store silverback – den største af dem alle – kigger direkte på os…

De andre gorillaer går om bag ham, mens deres øjne nysgerrigt og afventende kigger i retning mod os. Som vi er blevet instrueret i, holder vi os tæt sammen i den lille gruppe. Vi er blevet informeret om, at vi under ingen omstændigheder må løbe af sted, men i stedet skal stå helt stille og holde blikket ned mod jorden, hvis de kommer hen til os. Der står vi så, tæt sammen, helt stille og ser på gorillaerne.

Et par af hunnerne går lidt væk fra de andre, og finder en plads bag et træ, hvor de finder nogle friske blade at spise. Silverbacken har accepteret at vi er dér, og værdiger os ikke mange blikke. Men man er ikke i tvivl om, at han kan se alle vores bevægelser og ved præcis hvad vi laver, og hvad der i øvrigt foregår omkring ham.

I et træ, lige over hovedet på os, ligger der en ung han og kigger ned på os. Han gaber lidt og piller næse, uden dog at slippe os af syne. ”Guderne må vide, om det egentlig er os der ser på gorillaerne eller om det er dem der ser på os”, funderer jeg, mens jeg tager et par billeder.

Det er betagende, så fredelige disse dyr virker. Umiddelbart virker det også som om de lever en meget sorgløs tilværelse, der veksler skiftevis mellem at spise, sove, finde et nyt sted at sove og spise igen.

I lysningen leger ungerne med hinanden. Én af dem vil op og klatre, og rækker op efter en gren. Moderen forsøger at hjælpe ved at trække grenen ned, så han nemmere kan få fat, og hurtigt kravler han op. Moderen følger lige i hælene, samtidig med at hun slipper en vind, der nærmest lyder som et helt stormvejr.

Et møde med vores nærmeste slægtninge blandt dyrene er en kæmpe oplevelse. Det er et privilegium ud over det sædvanlige. Så tag med Explorama på besøg i bjerggorillaernes verden i Uganda, mens det endnu er muligt at se disse storslåede dyr i deres naturlige omgivelser.

EXPLORAMA DANMARK

Henningsens Allé 2B
2900 Hellerup
Danmark

+45 41 17 42 42

EXPLORAMA KENYA

Milimani Estate
20100 Nakuru
Kenya

+254 792 792 444

SKAL VI RINGE JER OP ?