Ballon Safari

En tur i luftballon over savannen på udkig efter de vilde dyr, er en fantastisk dyreoplevelse, som ikke kan sammenlignes med nogen anden safarioplevelse. Det er i sandhed en oplevelse for livet. Du har det ultimative overblik over Afrikas mange dyr og særlige natur, når du svæver forbi som himlens beskuer.

Første parket til dyrelivet

Heroppe er ingen ord store nok til at beskrive de mange indtryk. Koncentreret står vi og kigger ned på savannen. Vi svæver lige så lydløst hen over himlen med første parket til det smukkeste skue. Her er flokke af elefanter, der vandrer lige så stille af sted over de grønklædte sletter. Gazeller, der elegant springer gennem græsset. Giraffer, der med deres karakteristiske bølgende gang nærmer sig vandhullet, og flokke af zebraer, der galoperer hastigt af sted.

Smukkeste solopgang

Kort efter afgang ændrer himlen karakter, og solens stråler fortrænger mørket. Jeg er vidne til den smukkeste solopgang, jeg nogensinde har set. Solens varme opløser langsomt de fine hvide skyer og åbenbarer det smukkeste syn. Savannen som lige så stille gør sig klar til en ny dag.

 

Himlens beskuere

Det er intet mindre end fantastisk at kunne betragte dyrene herfra og nyde deres bevægelser. Vi har det ultimative overblik, som vi svæver forbi som himlens beskuere. Jeg nyder hvert et øjeblik og håber det vil vare for evigt.

LAD OS TAGE EN UFORPLIGTENDE SNAK

Vi sidder klar for at svare på alle spørgsmål omkring vores rejser, og bestræber os på at imødekomme jeres ønsker mht. indhold og aktiviteter. Kontakt os, så vi kan skabe de rigtige rammer for jeres rejse.

Ballonsafari

– Afrika set fra luften

 

Klokken er 4 om morgenen, da vi bliver vækket. Udenfor er det bælgravende mørkt og det regner. Ikke det mest perfekte vejr for en ballonsafari, hvor der helst skal være klart vejr for bedre at kunne nyde synet af dyrene oppe fra luften. Vores chauffør Mike fornemmer vores bekymring, da vi sidder i bilen på vej ud af den okkerbrune jordvej. ”Bare rolig, vejret skal nok klare op. Der venter jer en kæmpe oplevelse”, lyder det med den mest overbevisende stemme oppe fra forsædet.

 

Vores ballonskipper Andrew er i fuld gang ved take-off stedet. Luftballoner i alle tænkelige farver og nuancer er ved at blive fyldt med luft, så de er klar til afgang. Vi står lige så stille og drikker vores medbragte kaffe og tager billeder til vores scrapbog. Vi er ved at være klar. 12 personer træder op i kurven og få sekunder senere er vi i luften. Den hvæsende lyd fra varmeblæserne, der lukker luft ud, bliver næsten overdøvet af mit hjertes slag. Jeg er mere end spændt.

 

Kort efter afgang ændrer himlen karakter, og solens stråler fortrænger mørket. Jeg er vidne til den smukkeste solopgang, jeg nogensinde har set. Solens varme opløser langsomt de fine hvide skyer og åbenbarer det smukkeste syn. Savannen som lige så stille gør sig klar til en ny dag.

 

Der er helt stille her i kurven, kun lyden af kameraernes klik høres. Ingen siger noget. Heroppe er ingen ord store nok til at beskrive de mange indtryk. Koncentreret står vi og kigger ned på savannen. De fladtoppede akacietræer, der er så karakteristiske for Afrika, står smukt spredt ud over de store sletter.

 

Andrew lader luftballonen dale en anelse, så vi langsomt kommer ned i trækronehøjde. Jeg trækker vejret dybt og spejder efter dyrene, så øjnene næsten løber i vand. Vi svæver lydløst hen over himlen med første parket til det smukkeste skue. Her er flokke af elefanter, der vandrer lige så stille af sted over de grønklædte sletter. Gazeller, der elegant springer gennem græsset. Giraffer, der med deres karakteristiske bølgende gang nærmer sig vandhullet, og flokke af zebraer, der galoperer hastigt af sted.

 

Hele kurven gynger næsten af begejstring. Det er intet mindre end fantastisk at kunne betragte dyrene herfra og nyde deres bevægelser. Vi har det ultimative overblik, som vi svæver forbi som himlens beskuere.  Jeg nyder hvert et øjeblik og håber det vil vare for evigt.

 

En tur i luftballon over savannen på udkig efter de vilde dyr, er en fantastisk dyreoplevelse, som ikke kan sammenlignes med nogen anden safarioplevelse. Det er i sandhed en oplevelse for livet. Så tag med Explorama en tur op i de højere luftlag til et magisk skue over Afrikas mange dyr og særlige natur.

EXPLORAMA DANMARK

Henningsens Allé 2B
2900 Hellerup
Danmark

+45 41 17 42 42

EXPLORAMA KENYA

Milimani Estate
20100 Nakuru
Kenya

+254 792 792 444

SKAL VI RINGE JER OP ?